Outdoor studie

Outdoorstudie

Dette er for dig der gerne vil gå mere i dybden med et eller flere aktiviteter indenfor outdoor.
Studiet kan strække sig over nogle få dage og op til tre uger, alt efter, hvad man har tid og lyst til. Man sammensætter sit eget program for, hvad det er man vil bruge tid på og fordybe sig i. Der vil være en instruktør tilstede under jeres forløb, som på alle måder vil hjælpe og guide jer.

 

Pris: Prisen kommer an på, hvor lang tid og hvad du vælger dit studie skal indeholde. Sig hvad og hvor lang tid du vil bruge, så finder vi en god pris til dig.

Antal: minimum 2. maks 6 personer.

 

 Forplejning og overnatning: Der vil blive sørget for frokost til de studerende, de resterende måltider skal man selv sørge for. Hvis man ikke bor på Bornholm, er der flere forskellige steder at overnatte. Man kan overnatte i telt og shelters forskellige steder på øen alt efter, hvor undervisningen foregår. Det er også muligt at overnatte på BornholmsOutdoorcenters adresse i vores skov eller lade.

 

De ting man kan vælge at fordybe sig i er:

 

Klippeklatring: Her er der mulighed for, at arbejde med toprebsklatring, førstemandsklatring på boltede ruter, abseil/rapelling, simple redninger og nødprocedure, klatring af flere rebslængder på boltede ruter, mulighed for at tage S3 kurset med kursusbevis, lære om brug af kiler, hexe og friends til at lave ankre med.

 

Vægklatring: Man lære en masse om klatring på væg og man har mulighed for at tage S1 og S2 klatrekurserne. Derudover er der mulighed for at lære og træne øvelserne til vægklatreinstruktør uddannelsen. Efter endt kursus skulle du gerne vide en stor del om klatring og sikkerhed på væg og være rustet til, at kunne tage en vægklatreinstruktør eksame.

 

Træklatring: Her er der mulighed for, at tage begynderkurset til træklatring hvor vi kommer ind på, toprebsklatring, førstemandsklatring, abseil, redninger, nødprocedure, adgangsregler og træarter.  Der er også mulighed for at træne øvelserne til træklatreinstruktør uddannelsen.  Man kan også arbejde med og prøve, at sove i hængekøjer, kæmpegynge, jakobsstige, rebbaner og svævebaner. Efter endt studie skulle du være godt rustet til, at kunne tage en træklatreinstruktør eksame.

 

Kajak: Vælger du kajak kommer du til, at få IPP 1 begynderkurset og vi vil arbjede og træne på IPP 2 pensum. Der er mulighed for, at lære at lave grøndlændervending og vi arbejder med en masse forskellige redninger. Derudover vil der også være en kajaktur med overnatning. Til slut skulle du gerne have en god forståelse for forskellige makkerredninger, selvredninger, forskellige tag med pagajen, sø sikkerhed, førstehjælp, udstyr og viden om kajaktur med overnatninger.

 

Mountainbike: På mountainbike studiet kommer vi igennem begynderkursus 1 og 2. På begynder 1 starter vi med lidt teori om mountainbike og påklædning, vi laver varmopøvelser og forskellige lege på cyklen, der køres i skoven i let terræn og undervises i forskellige tekniker så I er godt rustet til, at tage i skoven på egen hånd. På begynder 2 kurset er der en lille smule teori om mountainbike og forskellige grene indenfor mountainbike. Vi køre i skoven og køre ruter der er mere krævende for cykel og mand. Der bliver undervist i lidt mere avancerede teknikker og vi kommer til, at køre flere forskellige steder på øen.

 

Coaststeering: Iført våddragt, svømmevest og hjelm gælder det om, at bevæge sig fra et punkt til et andet punkt, langs en klippefyldt kyst. Dette gøres ved let klatring på klipperne, svømning, spring fra 1 til 10 meters højde ned i vandet, glide ned af klipper, spring fra klippe til klippe og rappeling. På kurset her laver vi coaststeering på 3 forskellige steder, helligdomsklipperne, hammerhavn og jons kapel.

 

Dykning: Hvis du har lyst til at prøve og arbejde med dykning er det også noget vi kan. Man får lov til at få prøvedyk i havet, hvor der er god mulighed for tilvending af dykkerudstyret.  Der undervises i teori om dykning, sikkerhed, forskellige øvelser og teknikker til, at blive en god og sikker dykker. Efter endt kursus skulle du gerne være rustet til, at kunne tage et PADI openwater dykkercertificat.

 

Friluftsrelateret førstehjælp: Der undervises i førstehjælp i frilufts sammenhæng og de forskellige skader og problemer der kan opstå når man er på klatretur, kajaktur, mountainbiketur, vandretur osv. Hvordan håndterer man skader når der kan være langt til nærmeste hjælp. Der vil blive øvelser med transport af skadekommende i svært terræn og I lære om signalering på forskellige måde blandt andet med nødblus, signalbål og nødraketter. Hjertestop, stabiltsideleje, blødninger, chok, brækkede knogler, hyportermi, hypertermi, lungeskader, forbrændinger, forfrysninger osv. er en del af de ting vi arbejder med. Der vil være en del forskellige senarie, hvor der skal spilles skuespil, hvor hver enkelt person på kurset vil få mulighed for at være førstehjælper.

 

Overlevelse i naturen: Vi lære dig, hvordan man kan klare sig i naturen med meget få hjælpemidler. Vi arbejder med, hvordan man bygger primitive shelters, laver ild på flere forskellige primitive måder, hvordan man renser og frembringer vand, laver fælder fremstillet til at fange dyr, at finde spiselige planter og laver forskellige redskaber.

 

Vi ser meget frem til at have dig med på studiet 🙂

Kontakt:

Mail: anders@bornholmsoutdoorcenter.dk

Mobil: 26179067

 

BornholmsOutdoorcenter
MVH Anders Pedersen

 

Comments are closed